Factory Frontage

Sheffield

Completed: January, 1970

Service: Architecture

Client: Loadhog

Self designed a new brick elevation for the existing factory unit acquired by Loadhog. The factory was originally built before the First World War but had been largely remodelled over the years to form part of an industrial estate sharing a loading yard with the neighbouring factory. It presented a bland metal clad front elevation to Hawke Street. The new brick elevational treatment was designed to harmonise with the existing brick elevations of other parts of the factory and aims to re-create the appearance of the traditional factories of the east end of Sheffield with detailing of corbelled and arched recessed panels with dentil brick courses and sloping brickwork on gables capped by a stone coping.